bacalaureat1.jpgCentrul de limbi străine al Universităţii Bucureşti va organiza, în luna martie, o sesiune de examene în vederea obţinerii Certificatelor Europene Lingvistice, tip ECL, pentru examenul de Bacalaureat din 2011.

Potrivit unui comunicat transmis joi de instituţia de învăţământ superior, înscrierile pentru sesiunea din martie pot fi efectuate până la data de 28 februarie, sesiunea fiind programată pentru 18 şi 19 martie. Rezultatele examenului vor fi afişate în perioada 18 – 22 aprilie, iar certificatele originale se vor înmâna până la sfârşitul lunii mai.

Conform metodologiei examenului de Bacalaureat din 2011, certificatele ECL sunt incluse pe lista de echivalări a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Testele au valabilitate nelimitată şi sunt recunoscute în ţările membre ale Consorţiului European, reprezentând documente necesare oricărui cetăţean european la angajare, promovare, studii, redactare de proiecte europene.


Certificatul ECL este avantajos pentru elevii, studenţii, salariaţii, adulţii care învaţă mai multe limbi şi vor să dispună de un portofoliu de examen de limbă echivalent. Certificatul ECL este un „paşaport de limbă”, cu ajutorul căruia se pot recunoaşte în cadru internaţional rezultatele obţinute în învăţarea unor limbi şi a diferitelor experienţe lingvistice şi interculturale. AGERPRES