bacalaureat-vt.jpgSesiunea a doua a examenului de bacalaureat va continua miercuri cu proba de evaluare la limba maternă pentru absolvenţii de liceu aparţinând minorităţilor naţionale, dar şi cu proba la limbă de circulaţie internaţională, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Pentru cele două probe s-au înscris 260 de candidaţi (proba B) şi 11.105 (pentru proba C). Proba de evaluare a competenţelor digitale se va desfăşura în intervalul 25-26 august (proba D).

Începând cu 29 august, elevii vor susţine probele scrise ale examenului de bacalaureat, prima dintre acestea fiind la limba şi literatura română, proba E (a), iar pe 30 august, conform programării, se va desfăşura proba scrisă la limba şi literatura maternă, proba E (b). În 31 august elevii vor susţine proba obligatorie a profilului – E (c), urmând ca în data de 2 septembrie examenul de bacalaureat să se încheie cu proba scrisă la alegere a profilului sau specializării – E (d).

Conform metodologiei, afişarea rezultatelor se va face în 4 septembrie, dată la care pot fi depuse şi eventuale contestaţii. Termenul de rezolvare a contestaţiilor este 5-6 septembrie. Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat vor fi afişate în 7 septembrie. AGERPRES