Cei 203 de absolventi de clasa a XII-a din loturile largite care se pregatesc pentru olimpiadele scolare si competitiile sportive internationale vor sustine sesiunea speciala a examenului de bacalaureat in perioada 19-29 mai, la Colegiul National „Ienachita Vacarescu” din Targoviste.
Absolventii fac parte din loturile care vor reprezenta Romania la olimpiadele de astronomie si
astrofizica, biologie, geografie, matematica, fizica, chimie, informatica, limba rusa si sport.
„Conducerea unitatii scolare din care provine candidatul raspunde de incheierea situatiei
scolare a acestuia in timp util”, precizeaza Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Fondurile pentru serviciile de cazare si masa vor fi asigurate de Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita si MECT, iar cele aferente transportului revin inspectoratului scolar judetean sau unitatii scolare din care provine fiecare candidat. Inscrierea va avea loc in perioada 15-18 mai, la secretariatul Colegiului National „Ienachita Vacarescu” din Targoviste.

Elevii vor sustine in data de 19 mai, proba orala la limba si literatura romana; pe 20 mai, la
limba moderna – proba orala; 21 mai, la limba si literatura materna – proba orala; 22 mai, la limba si literatura romana – proba scrisa; 23 mai, proba obligatorie a profilului – proba scrisa; 26 mai, proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (proba scrisa sau practica); 27 mai, proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, alta decat cele sustinute anterior (proba scrisa sau practica); 28 mai, proba la limba si literatura materna – proba scrisa.
In 29 mai vor fi date rezultatele finale.