Un număr de 16 eleve şi patru profesori de la liceul Victoria College din oraşul Belfast, Irlanda de Nord, au deschis, luni în Bacău, lucrările de realizare a fundaţiilor pentru ridicarea a 40 de locuinţe destinate familiilor vulnerabile, obiectiv ce se va constitui, în luna octombrie, într-o tentativă de record european în domeniul contrucţiilor sociale, prin faptul că imobilele propriu zise urmează a fi ridicate în doar cinci zile.

‘Este a patra echipă din partea Victoria College care vine să construiască în România, în anii anteriori elevii britanici acţionând în alte zone din ţară”, a declarat luni pentru AGERPRES Loredana Modoran, coordonator dezvoltare resurse al organizaţiei ‘Habitat for Humanity România”.

Marcella Cassidy, lidera grupului de eleve din Irlanda de Nord, a precizat pentru AGERPRES că venirea în România ‘a fost prefaţată cu pregătiri începute cu aproximativ şase luni înainte”.

‘Fetele au început să organizeze diferite evenimente pentru strângerea de fonduri pentru a-şi asigura costurile logistice (transport, cazare, echipamente de protecţie), dar şi pentru o donaţie care susţine proiectul prin achiziţionarea unor materiale de construcţie şi uneltelor care vor fi utilizate. Aceste evenimente au fost sprijinite de către profesori, care i-au îndrumat în organizarea lor. Deşi sunt copii din familii cu o situaţie financiară bună şi foarte bună, fondurile nu vin din buzunarele proprii ale elevilor voluntari, ci au fost încurajaţi să facă fundraising pentru a-şi dezvolta abilităţile sociale. Cele mai multe evenimente s-au concentrat pe vânzarea de prăjiturele făcute în casă, în şcoală, dar fiecare voluntar are propria poveste”, a subliniat la rândul său profesoara Joanne Brown, care însoţeşte grupul de eleve din Irlanda de Nord în acţiunea de caritate din Bacău.
Participarea elevelor din Irlanda de nord la începerea, în Bacău, a lucrărilor pentru fundaţiile unor case având destinaţie socială, prefaţează un record european în domeniul contrucţiilor sociale.

‘Aproximativ 800 de voluntari, inclusiv celebrităţi din lumea artei, televiziunii şi politicii, şi-au anunţat participarea, sub genericul ‘Big Build’, la un eveniment ce vizează, în perioada 3 – 7 octombrie, în Bacău, ridicarea a 40 de case în doar cinci zile destinate unor familii vulnerabile. Anterior, alţi 1.200 de voluntari, între care primii au fost elevii din Irlanda de Nord, vor lua parte la curăţarea terenurilor şi realizarea fundaţiilor caselor. Estimăm, astfel, să fie cea mai impresionantă acţiune de construcţie accelerată şi voluntariat derulată până în prezent în Europa, dacă nu chiar şi în lume, la care vor fi prezenţi oameni pasionaţi de realizarea unor acte caritabile din 15 ţări europene, dar şi din SUA şi Canada, alături de reprezentanţi a patru cunoscute companii ce acţionează în judeţ şi de membrii ai familiilor ce vor primi locuinţele”, a precizat pentru AGERPRES Loredana Modoran, coordonator dezvoltare resurse al organizaţiei ‘Habitat for Humanity România”.

Habitat for Humanity România a ajutat, în cei 20 ani de când funcţionează în ţară, peste 64.000 de oameni să aibă un loc mai bun în care să trăiască. Aproximativ 30.000 de voluntari au muncit până acum pe şantierele organizaţiei. AGERPRES