Baia Mare: acord universitar internaţional destinat cercetării ştiinţifice

Filiala Baia Mare a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” a semnat, joi, un parteneriat cu Universitatea Kainan, una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ superior din Taiwan. În urma acordului, atât studenţii din Baia Mare, cat şi cei din Taiwan vor putea beneficia de burse de studiu la cele două universităţi partenere.

Timp de cinci ani, Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” şi Universitatea Kainan vor desfăşura un parteneriat care cuprinde printre altele burse de studii pentru studenţii celor două instituţii şi posibilitatea desfăşurării unor lucrări de cercetare ştiinţifică.

“Cred că prin intermediul acestui acord va creşte numărul de schimburi de studenţi şi cadre didactice dintre cele două universităţi şi în viitorul apropiat ne gândim şi la alte iniţiative de acest gen, legate şi de cercetarea ştiinţifică”, a declarat An-Pang Kao, reprezentantul Universităţii Kainan. Parteneriatul este unul care onorează instituţia de învăţământ băimăreană, mai ales că Universitatea de Vest ‘Vasile Goldiş’ este printre primele din România cu care Universitatea Kainan a încheiat un parteneriat. “Este un element important pentru confirmarea profilului internaţional al Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş’ şi o bună oportunitate pentru dezvoltarea unor relaţii stabilite pe colaborare universitară în cercetare ştiintifică şi în cea fundamentală”, a declarat Călin Pop, prorectorul Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş’ Baia Mare.


Universitatea de Vest ‘Vasile Goldiş’ are colaborări de acest gen cu peste 60 de universităţi din toată lumea, menite să asigure un grad cât mai ridicat în ceea ce priveşte calitatea actului educaţional. Eforturile conducerii universităţii au fost răsplătite de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, care a acordat în 2009 Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş’ calificativul ‘grad de încredere ridicat’, în urma evaluării efectuate. AGERPRES