danubius_miss1-1.jpgLa sfarsitul lunii noiembrie, la Club Divino din Galati s-a desfasurat primul si cel mai important eveniment monden din anii de studentie a bobocului dornic de a iesi in evidenta si de” a se lupta” cu ceilalti studenti pentru titlul de Miss si Mister Boboc „Danubius” 2009.

Descoperirea celei mai frumoase dintre cele mai frumoase si a celui mai frumos dintre cei mai frumosi nu a fost deloc o problema pentru studentii seniori ai Universitatii „Danubius”. Pana acolo au fost multe altele de rezolvat: de la preselectie, locatie, juriul concursului, sponsori, premii, probe pana la invitatii veniti sa faca show si atmosfera.

Bobocii, paisprezece la numar, au fost provocati de creativitatea organizatorilor sa se descurce in diverse probe: s-au intrecut in dans (vals, salsa, dansuri populare), in dictie, karaoke, cultura generala si recunoasterea celor mai in voga filme. Toti au avut posibilitatea de a-si evidentia talentele, mai mult sau mai putin ascunse.

Rectorul Universitatii „Danubius”, Prof. univ. dr. Benone Pusca , dupa cum se spune, „la bine si la rau”, a dorit sa fie aproape de bobocii institutiei de invatamant pe care o conduce, dumnealui fiind presedintele juriului ales de catre studenti. Din juriu au facut parte cadre didactice de la majoritatea facultatilor Universitatii “Danubius”: Prof. univ. dr. Vasilica Negrut, Conf. univ. dr. Andy Pusca, Conf. univ. dr. Ioan Bordean, Lector univ. drd. Ghintuiala Alexandrina si Lector univ. dr. Gheorghe Stefan.

Desi elementele cheie ale Balului bobocilor sunt tinerii studenti si probele pe care acestia trebuie sa le parcurga, un adevarat bal este sustinut de invitati „cu har” in a face si a mentine atmosfera. DJ Sabiuta a dat startul distractiei si a avut grija de bobocii danubieni; nu i-a lasat sa se impiedice, sa se balbaie, sa se piarda. Moderator, nu gluma!
Minodora Dedis -castigatoarea premiului intai al Festivalului de la Mamaia 2008- si Catalina Godica- finalista de la Mamaia Copiilor, au contribuit si ele la super- petrecerea studentilor Universitatii „Danubius”.

Castigatorii concursului Balul Bobocilor Universitatii „Danubius” 2009 au fost:

LOCUL I – Petcu Claudia (studenta anul I, Facultatea de Drept)

– Tapu Florin (student anul I Facultatea de Drept)

LOCUL II – Laura Busca (studenta la E.C.T.S)

– Alexandru Lazar (student la Facultatea de Relatii Internationale)

LOCUL III – Giorgiana Varnali ( studenta anul I la E.C.T.S.)

– Marius Moise (student anul I la Facultatea de Stiinte Administrative )

PREMIUL DE POPULARITATE – Marin Andrei (student la Facultatea de Drept)

– Dorofte Polixenia (studenta la Facultatea de Drept)

Dupa deliberarea juriului, DJ Adrian Eftimie, un alt invitat special al Ligii Studentilor Danubius, a mentinut buna-dispozitie a studentilor danubieni pana dimineata.
Dar reusita balului bobocilor 2009 s-a datorat, nu in ultimul rand sponsorilor evenimentului. Desi in plina criza economica, evenimentul a fost sustinut de sponsorii: SC Mobdecor SRL -mobilier creat pentru tine, Scoala de dans „Corazon Latino”, Centrul de slabit si infrumusetare SC Image SRL, salonul de unghii tehnice Magic Nails, Cafeneaua 365, Foto Vision, Siltex Braila, Salonul de coafura Vanity, tratamente cosmetice de la Daniela Grepinel, prajituri de la SC Patiman SRL, Floraria Exotic, Salon Lisa Style, Centrul de fitness Insula, BRD – Group Societe General, Magazin Rochii de seara – Iresistible.

Parteneri media au fost Kiss FM, Antena 1 Galati-Braila, Vox TV, Express TV.

danubius_miss2.jpg


Articol realziat de Ionut Caluschi