clasa_moderna.jpgMunicipalitatea acordă în acest an mai mulţi bani din bugetul local pentru investiţii în unităţile de învăţământ din municipiul Braşov. „Vom aloca 13 milioane de lei pentru investiţii în ceea ce priveşte reabilitarea termică şi energetică pentru 17 grădiniţe, şcoli şi licee. Este cel mai mare buget alocat în ultimii patru ani pentru investiţii în şcoli. Am făcut eforturi la nivelul municipiului în aşa fel încât să echilibrăm bugetul pentru a putea avea aceşti bani în 2013. Din cele 66 unităţi de învăţământ din municipiu, la peste jumătate s-a făcut reabilitarea termică şi energetică. Programul va continua şi anul viitor. În acest an am hotărât să ţinem nivelul reparaţiilor curente în şcoli la fel ca anul trecut,dar ne-am dus cu partea de investiţii în sus”, a declarat, marţi, viceprimarul Răzvan Popa.

Popa s-a întâlnit la sediul primăriei cu directorii de grădiniţe şi şcoli din municipiu pentru a pune la punct ultimele detalii privind sumele pentru şcoli înaintea aprobării bugetului local care se va face la sfârşitul săptămânii în cadrul şedinţei de plen a Consiliului local.
Viceprimarul a mai spus că pe lângă suma prevăzută pentru investiţiile în şcoli, primăria va mai aloca anumite sume pentru studii şi proiecte care sunt în lucru la unele şcoli.

„De exemplu, Colegiul Naţional ‘Andrei Şaguna’ doreşte să mai construiască un corp nou de clădire. Primăria le va da banii pentru realizarea proiectului şi a studiului de fezabilitate. Mai sunt grădiniţe care vor să facă mansardarea clădirilor existente pentru a-şi mări capacitatea în vederea creşterii numărului de copii şi a se încadra în costul standard. Facem studii, proiecte pentru aşa ceva în acest an. Sunt doar două exemple dar mai avem şi altele”, a declarat viceprimarul Răzvan Popa.

Fiecare director de grădiniţă şi şcoală şi-a prezentat problemele din unitatea şcolară respectivă şi priorităţile pentru finanţare de la bugetul local. Este posibil ca pe parcursul anului şi alte sume de la bugetul local să mai fie acordate şcolilor şi, în funcţie de rectificările bugetate. Bugetul local va fi supus dezbaterii publice marţi, înainte aprobării în Consiliul local. AGERPRES