BestEdu: “START la concursul de Limba Română din 1 Martie”

bestedu.jpgConform informațiilor de pe site-ul www.bestedu.ro, o nouă etapă, a II-a, a concursului de verificare a cunoștințelor la Limba Română vaavea loc la data de 1 martie, pentru clasele I – XII.

Concursurile BestEdu sunt o alternativă la evaluarea clasică a elevilor. Testele sunt concepute astfel încât să respecte programa Ministerului Educației Naționale și dau șansa participanților să își evalueze cunoștințele dobândite.

BestEdu propune acest sistem pentru ca elevii să conștientizeze nivelul real de pregătire la care se află. Prin participarea la concursul BestEdu, elevul are avantajul de a fi evaluat într-un sistem unitar. Baremul este valabil și unic aplicabil pentru toți participanții, fiind eliminat în acest fel subiectivismul evalărilor clasice, în grupuri mici, la nivelulclasei.

Competiția îi motivează pe elevi să se pregătească mult mai bine. La Concursurile BestEdu participanții își pot compara rezultatele obținute cu ale celorlalți candidați din țară.

“Concursurile BestEdu ajută elevul și părintele. De cele mai multe ori m-am întâlnit cu situații în care elevi de nota 10 la toate materiile, la o evaluare alternativă au descoperit lacune serioase în pregătire. La fel, există copii foarte bine pregătiți, dar subevaluați și fără încredere în ei. Prin acest concurs ajutăm elevii să își descopere atât deficiențele de pregătire și totodată îi facem să conștientizezeunnivel de pregătireadecvatcu care pot să își seteze un obiectiv superior”,declară Gabriela Epuraș, reprezentant al concursurilor BestEdu.