bji_campanie.jpgBiblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, împreună cu partenerii săi – Consiliu Județean şi Primăria Municipiului Iași – lansează Campania „Biblioteca Județeană în viața ieșenilor” cu sloganul „Biblioteca în centrul vieții tale”. Această campanie oferă informații despre noua locație a bibliotecii, a serviciilor oferite de bibliotecă comunității . Campania va avea loc în perioada 10 martie – 30 mai 2013. Tot în această perioadă biblioteca lansează concursul „Citește și câștigă!”

Biblioteca din inima oraşului Iaşi pune la dispoziţia utilizatorilor săi cărţi de literatură, de specialitate, reviste, documente şi alte surse informaţionale. Prin Centrul de Informare Comunitară oricine poate obţine asistenţă, consiliere şi consultanţă. Dacă vrei să înveţi limba engleză, să descoperi cultura şi civilizaţia americană, vino la Centrul de Informare şi Resurse American Corner.

Concursul „Citește și câștigă!” se desfășoară în perioada 10 martie 2013 – 30 mai. Pentru a premia utilizatorii fideli și a încuraja împrumutul de carte, Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi” Iași va premia 100 de utilizatori care împrumută cărți de la Sediul Central al Bibliotecii în perioada menționată.

În competiție vor intra automat toți utilizatorii înscriși la bibliotecă și care împrumută cărți la domiciliu de la Secția de Împrumut Carte pentru Copii și de la Secția Împrumut Carte pentru Adulți de la sediul central al bibliotecii. Se vor decerna 100 de premii constând în pachete de cărți și obiecte de papetărie și birotică. În plus, toți câștigătorii vor primi un permis special, valabil până la sfârșitul anului 2013, prin care vor beneficia de privilegiul de a împrumuta 6 publicații la o singură vizită. (Permisul obișnuit oferă posibilitatea de a împrumuta 4 publicații la o singură vizită).

Pentru a intra în competiție utilizatorii care efectuează operațiuni de împrumut carte la domiciliu vor completa un talon conținând numele, prenumele, numărul de permis, numărul de volume împrumutate, data și semnătura. Taloanele vor fi colectate în două urne, aflate în cele două secții ale bibliotecii: Secția de Împrumut Carte pentru Copii și de la Secția Împrumut Carte pentru Adulți. Un utilizator poate intra în concurs cu mai mult taloane, corespunzătoare mai multor vizite la bibliotecă. Premiile vor fi decernate prin tragere la sorți, prin extragerea a câte 50 de taloane de participare dintre fiecare din cele 2 urne. Extragerea câștigătorilor și decernarea premiilor vor avea loc în data de 3 iunie 2013.