Douăzeci de doctoranzi români şi unguri, din primul an doctoral, vor fi susţinuţi financiar timp de un an printr-un proiect transfrontalier iniţiat de Departamentul de Geografie, Turism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale a Universităţii din Oradea şi derulat în colaborare cu Universitatea din Debrecen.

Purtătorul de cuvânt al Univeristăţii, Vasile Grama, a declarat, joi, că prin proiect se urmăreşte dezvoltarea programelor de studii doctorale prin cooperarea transfrontalieră dintre universităţi.

Obiectivul proiectului este de îmbunătăţire a oportunităţilor studenţilor de a urma un program doctoral şi dezvoltarea programelor de cercetare şi educaţie comune. Partenerul ungar este reprezentat de Departamentul de Geografie Socială, Dezvoltare şi Planificare Regională al Universităţii din Debrecen. Proiectul se adresează unui număr de 20 de doctoranzi (10 din România şi 10 din Ungaria), aflaţi în primul an al programului doctoral.


De asemenea, proiectul va sprijini 10 profesori şi 10 cercetători, din România şi Ungaria, pentru participarea la activităţi din cadrul proiectului – workshop-uri, vizite de studiu şi o Şcoala de Vară organizată de către partenerul ungur. Proiectul se implementează în cursul anului 2011, fiind cofinanţat de Uniunea Europeană, cu o sumă de 156.980 euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007 – 2013. AGERPRES