univ oradea.jpgOrice bihorean, de orice vârstă, va putea să înveţe o limbă străină în cele mai bune condiţii în cadrul unui Centru de Limbi Moderne, afiliat la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea.

Potrivit unui comunicat al Universităţii Oradea, remis miercuri, Senatul instituţiei a aprobat înfiinţarea acestui Centru de Limbi Moderne, ce va avea misiunea de a asigura un cadru instituţional pentru promovarea pregătirii şi perfecţionării profesionale, de a forma competenţe în domeniul cunoaşterii limbilor moderne în mediul universitar şi preuniversitar, precum şi pentru mediul de afaceri, agenţii economici de stat, privaţi sau alte categorii profesionale.

”Centrul va oferi programe de pregătire pentru completarea profilului de competenţe în domeniul limbilor moderne – engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, precum şi a limbii române pentru studenţi străini”, a precizat prof. univ. dr. Tedor Mateoc, decanul Facultăţii de Litere.
Programele se adresează tuturor categoriilor de vârstă, cu studii medii şi superioare, persoanelor care solicită pregătire în vederea obţinerii de burse sau a unui loc de muncă, accesul la programe de studii universitare, postuniversitare sau postdoctorale.

Activitatea se va desfăşura, de regulă, în perioade compacte de instruire, folosind tehnologia învăţământului informatizat completată cu modalităţi de învăţare specifice strategiilor didacticii limbilor moderne. Noua structură se va autofinanţa din taxele percepute. Cursurile de perfecţionare de limbi moderne se vor finaliza prin acordarea unui certificat de absolvire şi/sau adeverinţe de participare, eliberate conform legislaţiei în vigoare. AGERPRES