profesori.jpgAproape 30 de posturi titularizabile din învăţământul bistriţean au rămas neocupate în urma şedinţei publice la care au participat cei care au obţinut note peste 7 la examenul de titularizare, potrivit informaţiilor furnizate de Dorel Cosic, inspectorul pentru resurse umane din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Din cele o sută de posturi pe perioadă nedeterminată s-au ocupat numai 72, restul urmând să fie transformate în catedre pe perioadă determinată. Unele dintre posturile ocupate au revenit unor candidaţi din alte judeţe cum ar fi Timiş, Cluj, Maramureş, Alba.

„La matematică, din cele nouă posturi ocupate, cinci sunt de la noi din judeţ, patru din alte judeţe. La engleză avem un profesor din Cluj, la franceză unul din Cugir, la matematică din Timişoara. O să ne încurce, pentru că o să blocheze posturile, nu o să vină la post şi o fie nevoie să căutăm înlocuitori”, a explicat Dorel Cosic.

Cele mai multe posturi ocupate au fost cele de învăţători – 16, urmate de matematică – nouă, educatoare – şapte, educaţie fizică – şase şi limba engleză – cinci. Dintre catedrele rămase vacante, cele mai multe sunt de limba germană şi limba maghiară, iar unele se află în localităţi izolate. Luni, 4 august, va fi organizată şedinţa publică pentru suplinire, unde vor putea participa candidaţii care au obţinut minimum nota 5 la examenul de titularizare.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, aproximativ 290 candidaţi au obţinut note mai mari de 7 la concursul de încadrare în învăţământ, ceea ce reprezintă jumătate din numărul celor care au susţinut examenul. AGERPRES