bacalaureat3.jpgElevii din patru licee bistriţene, dintre care două particulare, care au susţinut zilele trecute examenul de Bacalaureat, nu au reuşit să ia medii de trecere, rata de promovare în aceste unităţi de învăţământ fiind zero.

Potrivit datelor comunicate de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Adriana Doina Pană, la Grupul şcolar Lechinţa din cei 44 de elevi înscrişi 17 nu s-au prezentat, iar restul de 27 au obţinut medii sub 6. De asemenea, la Grupul şcolar „Sfânta Maria” din Bistriţa, din cei 18 candidaţi înscrişi au absentat 11, iar cei şapte care au dat probele au fost declaraţi respinşi.

Situaţii dezastruoase s-au înregistrat şi la cele două licee particulare din judeţ, unde niciun elev nu a luat examenul de Bacalaureat. Este vorba despre liceul privat „Petru Rareş” din Bistriţa, unde din nouă elevi înscrişi s-au prezentat opt şi liceul particular „Henri Coandă” din comuna Feldru, unde singurul candidat nu a reuşit să obţină o medie de trecere.

Cea mai mare rată de promovare a fost înregistrată la Colegiul naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa – 93,75%, tot aici fiind obţinută şi cea mai mare medie de pe judeţ – 9,96.
La nivelul judeţului, dintre cei 3.096 de elevi care s-au prezentat la acest examen, 1.802 (58,2%) nu au obţinut medii de trecere, marea majoritate a acestora având medii sub 5 şi doar 207 elevi obţinând medii între 5 şi 5,99.

Pentru această sesiune a Bacalaureatului au fost înscrişi în total 3.376 elevi, însă 280 au absentat, iar alţi şapte au fost eliminaţi după ce au încercat să copieze. AGERPRES