clasa-scoala.jpgPeste 40% dintre posturile titularizabile din învăţământ au rămas neocupate la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, chiar dacă numărul celor care au obţinut note peste 7,00 la concurs a fost mai mare decât cel al catedrelor vacante.

Potrivit datelor comunicate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Carmen Roiban, din cele 140 de posturi pe durată nedeterminată scoase la concurs au fost ocupate în şedinţele publice numai 81, deşi în judeţ au fost 266 de note între 7,00 şi 10,00 la titularizare.

Inspectorul şcolar pentru resurse umane Elena Borş spune că situaţia se datorează faptului că cei care au obţinut note de promovare au susţinut examenul în centre unde nu existau posturi titularizabile pentru materia la care s-au pregătit.

În această situaţie se află inclusiv cei patru profesori care au obţinut nota 10 la titularizare, la educaţie plastică, geografie, limba germană şi religie ortodoxă, şi care nu s-au putut titulariza deoarece în centrele unde şi-au depus dosarele nu existau astfel de catedre vacante.
În data de 16 august, când va avea loc repartiţia pe posturi a suplinitorilor calificaţi, profesorii şi absolvenţii vor avea de ales între 403 posturi pe durată determinată, la care se adaugă restul de 59 de posturi care nu au fost ocupate cu titulari.

Pentru anul şcolar 2012-2013, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost scoase la concurs 543 de posturi – 275 în mediul rural şi 268 în mediul urban. Procentul de promovare la examenul de titularizare a fost de 50,37%. AGERPRES