bitdefender.jpgCompania BitDefender a dezvoltat recent un utilitar de indepartare a tuturor versiunilor existente pana in prezent a viermelui Downadup (sau Conficker) care poate fi folosit atat de utilizatorii casnici cat si de companii.

Aplicatia poate fi descarcata si folosita gratuit de la adresa: http://bdtools.net, indiferent de solutia de securitate instalata.

BitDefender a lansat inca de acum doua saptamani varianta pentru utilizatorii casnici a acestui program, acum fiind disponibil un tool similar si pentru companii. BitDefender este singura companie care a dezvoltat pana in acest moment un astfel de instrument, o functionalitate importanta fiind scalabililitatea, capacitatea de a fi implementata in retelele de orice marime. Astfel, aplicatia permite administratorilor IT sa inlature viermele din sistem cu usurinta dintr-o singura locatie, evitand astfel riscul ca acesta sa se raspandeasca din nou in retea.

„Stim ca nu doar utilizatorii casnici au fost afectati si continua sa fie afectati de acest vierme, dar si multe companii sufera din aceasta cauza”, declara Vlad Valceanu, Seful Laboratorului Antispam, BitDefender. „Multe companii din intreaga lume se confrunta cu o scadere semnificativa a productivitatii sau au probleme in retea datorita viermelui Conficker, lucru inacceptabil in mediul de afaceri, mai ales in conditiile economice actuale. Din aceste considerente, am dezvoltat aceasta aplicatie, care este usor de folosit si pe care o oferim gratuit, tocmai pentru a veni in sprijinul tuturor companiilor care sunt afectate”.

Downadup/Conficker este un vierme care se propaga folosind vulnerabilitatile gasite in sistemul de operare Windows. Odata ce sistemul a fost compromis, viermele dezinstaleaza update-urile de Windows si blocheaza accesul utilizatorului la site-urile producatorilor de solutii de securitate pentru a impiedica curatarea sistemului. Sunt unele speculatii care spun ca cea mai recenta versiune a Downadup este programata sa se activeze la 1 aprilie 2009, drept urmare specialistii BitDefender recomanda folosirea acestui utilitar, pentru a va asigura ca nu aveti calculatoarele deja infectate.

Toti clientii BitDefender sunt protejati de acest vierme; toate produsele au implementate functionalitatile de detectare si inlaturare a viermelui prin intermediul update-urilor automate.