Bogdan Hossu: “Plata diferenţelor salariale cuvenite profesorilor pentru perioada 2008 – 2011 creează o discriminare”

profesori cancelarie.jpgPreşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a apreciat că plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011 creează o discriminare între personalul didactic şi alte categorii de bugetari.

“Este o corecţie bună legată de acest lucru. Ceea ce mi se pare anormal este că se creează o discriminare, o discriminare între personalul din sectorul învăţământ căruia prin lege i se face corecţia pentru toate persoanele, indiferent dacă au dat în judecată sau nu. Dar mai sunt şi alte persoane din sectorul bugetar care se află în aceeaşi situaţie ca şi cei din învăţământ şi la care nu se face corecţia respectivă”, a afirmat Hossu.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011. “Proiectul are ca obiect de reglementare plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011 rezultate din aplicarea prevederilor OG 15/2008 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2008, iar din 2009, 2010, 2011 din aplicarea prevederilor Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, a spus preşedintele Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon. AGERPRES