stergator_bosch.jpgAutomobil Clubul German (ADAC) a clasat ştergătoarele Bosch Aerotwin pe primul loc la toate categoriile testului pentru ştergătoare de parbriz, rezultatul fiind dat publicităţii în data de 20 ianuarie 2010. Ştergătoarele Aerotwin au fost singurele care au primit calificativul „Foarte bine”.

„Suntem onoraţi de acest premiu care reprezintă o recunoaştere a calităţii produselor noastre, dar şi o apreciere a eforturilor pe care Bosch le face pentru promovarea siguranţei în trafic”, a declarat Alexandru Eftimiu, Director regional de Vânzări, Divizia de Echipamente şi Piese auto, Robert Bosch.

Toate ştergătoarele testate au aparţinut unor mărci importante de ştergătoare şi au fost alese pe baza unei analize de piaţă, studiul evaluând cinci ştergătoare fără articulaţii, cunoscute sub denumirea de ştergătoare plane sau aero, şi cinci ştergătoare clasice cu cadru metalic.

Ştergătoarele testate au fost montate pe un autoturism Volkswagen Golf IV, punându-se un accent deosebit pe calitatea ştergerii în condiţii de vară (+20° C) şi iarnă (-8° C). În plus, a fost analizată calitatea ştergătoarelor ca produse noi, în cadrul unui test de uzură, dar şi după o întrebuinţare îndelungată, simulată artificial prin expunere la radiaţii solare.

„Suntem onoraţi de acest premiu care reprezintă o recunoaştere a calităţii produselor noastre, dar şi o apreciere a eforturilor pe care Bosch le face pentru promovarea siguranţei în trafic. Pe lângă deja celebrele sisteme de siguranţă ABS, ESP sau airbag-uri, ştergătoarele reprezintă un element foarte important al autoturismului. Un ştergător bun oferă în toate condiţiile atmosferice, precum ploaie, zăpadă, gheaţă, vânt sau în situaţii speciale cum ar fi praf excesiv sau noroi, o vizibilitate ireproşabilă, fiind un factor decisiv de siguranţă în trafic. Bosch a acordat mereu o importanţă deosebită sistemelor de siguranţă, investind în cercetare şi perfecţionând permanent produsele oferite” a afirmat Alexandru Eftimiu, Director regional de Vânzări, Divizia de Echipamente şi Piese auto, Robert Bosch.

Nota 10 pentru Bosch Aerotwin în cadrul tuturor categoriilor de testare

Hotărârea juriului ADAC a fost că ştergătoarele Bosch Aerotwin s-au remarcat în cadrul tuturor testelor, atât la temperaturi pozitive, cât şi la temperaturi negative. Calificativul „Foarte bine” obţinut de ştergătoarele Bosch Aerotwin s-a datorat rezultatelor sale la ştergere şi a duratei mari de funcţionare. Examinatorii ADAC au evidenţiat faptul că, deoarece ştergătoarele de parbriz creează în mod frecvent probleme la montarea pe autovehicule, vor urmări existenţa unor „elemente de conexiune mai uşor de utilizat, standardizate, între braţul şi lama ştergătorului”.

Bosch a punctat maxim la acest capitol pentru că modelul Aerotwin Multi-Clip utilizează un adaptor universal Multi-Clip, care îi asigură o uşurinţă în montarea pe autovehicul şi fixarea pe braţul ştergătorului. Adaptorul Multi-Clip este premontat la gama de ştergătoare Aerotwin Multi-Clip, fiind adecvat pentru diferite tipuri de braţe de ştergător, potrivindu-se pentru principalele mărci de autoturisme existente pe piaţa europeană.

Rezultatele superioare de curăţare a ştergătoarelor Bosch Aerotwin, o altă caracteristică apreciată de juriul ADAC, se datorează şinei pretensionate din Evodium, care asigură mularea perfectă pe curbura parbrizului. Acest lucru garantează exercitarea unei presiuni uniforme pe toată suprafaţa de ştergere, asigurând o curăţare perfectă în toate punctele de contact cu parbrizul. Datorită profilului aerodinamic, ştergătoarele nu se ridică, nici la viteze mari, fiind silenţioase. De asemenea, datorită cauciucului foarte rezistent la uzură şi a distribuţiei uniforme a presiunii pe suprafaţa parbrizului, ştergătoarele Bosch Aerotwin au o durată de funcţionare mai mare.

Ştergătoarele de parbriz fără articulaţii, mai moderne, au obţinut în general rezultate mai bune la testele ADAC în comparaţie cu cele convenţionale, cu cadru metalic. Chiar şi aşa, al doilea tip de ştergător de parbriz Bosch participant la testare – ştergătorul Twin cu spoiler – a fost numit cel mai bun ştergător cu cadru şi a ocupat locul trei în clasamentul general.

„Când vine vorba de siguranţa auto şi de viaţa participanţilor la trafic, preţul nu ar trebui să reprezinte criteriul principal de achiziţie. Calitatea produselor ar trebui să se află pe primul loc în alegerea echipamentelor auto, iar aceasta a fost şi concluzia ADAC” a continuat Alexandru Eftimiu. O altă concluzie ADAC a fost că şoferii ar trebui să aleagă un ştergător fără articulaţii, modern, care va asigura un nivel de performanţă mai înalt, pe o perioadă de timp mai îndelungată.