bosch.jpgBosch anunţă faptul că îşi va extinde investiţiile în sectorul Automotive Aftermarket. Mai mult, în cadrul Târgului Automechanika, desfăşurat la Frankfurt/Main în această toamnă, concernul german şi-a prezentat mai multe inovaţii şi oferte noi, dedicate atelierelor de service şi distribuitorilor.

Printre noutăţile prezentate de Bosch cu ocazia acestui eveniment s-au numărat: sistemul de diagnoză la distanţă, care permite specialiştilor Bosch să ofere asistenţă online, la distanţă, direct pe autovehiculul clientului; software-ul DXP, ce leagă la reţea întregul atelier de service; sistemul de testare FSA 050, destinat verificării autovehiculelor electrice şi hibride sau testerele KTS Truck pentru autoutilitare.

Bosch are o ofertă extinsă de sisteme de diagnoză, aparatură de service, piese de schimb, servicii şi concepte destinate service-urilor auto, astfel încât, Divizia Bosch Automotive Aftermarket poate pune la dispoziţia distribuitorilor şi atelierelor de service o gamă completă de produse. „Bosch îşi va extinde investiţiile în sectorul Automotive Aftermarket”, a afirmat Robert Hanser, preşedintele Consiliului de Administraţie al departamentului Automotive Aftermarket din cadrul Robert Bosch GmbH.

„În ultimii doi ani ne-am extins mult oferta adresată service-urilor auto şi distribuitorilor”, a mai spus Hanser. „Per ansamblu, criza ne-a afectat mai puţin. În ultimii ani, ne-am axat consecvent pe investiţii, crescând producţia internă. Mai mult, achiziţiile strategice din ultimii ani încep deja să dea roade. Portofoliul extins de produse ne-a ajutat să câştigăm un nou segment de piaţă. Anul 2010 este un an de revenire”, a declarat Robert Hanser. Sub sloganul „Bosch – Partenerul pentru viitor al service-urilor auto”, compania a prezentat în cadrul Târgului internaţional Automechanika numeroase noutăţi din acest domeniu.

Servicii noi

În cadrul Automechanika, Bosch a prezentat în premieră mondială servicii noi, care se adresează atelierelor de service. Sub sigla „Remote Diagnosis” (diagnoză la distanţă), Bosch va oferi asistenţă online pentru operaţiile dificile de diagnoză, direct pe autovehiculul clientului. O altă inovaţie prezentată la târg este software-ul DXP dezvoltat de Bosch, ce va oferi posibilitatea de a conecta întregul atelier de service la aceeaşi reţea. Astfel, datele unui autovehicul vor fi imediat accesibile pentru toate celelalte calculatoare echipate cu sistemul de diagnoză. Schimbul de date va fi posibil între toate sistemele de testare şi diagnoză Bosch, care sunt accesate prin intermediul PC-ului, inclusiv cele din gama Beissbarth şi Sicam.

De asemenea, au fost prezentate pentru prima oară noile oferte în materie de diagnoză şi reparare a autovehiculelor echipate cu sistem de propulsie hibrid. În acest sens, gama Bosch a fost extinsă cu noul sistem de testare FSA 050, destinat special verificării autovehiculelor electrice şi hibride, dar şi cu noi cursuri speciale de pregătire cu privire la sistemele hibride, precum şi cu date tehnice actuale incluse în software-ul ESI[tronic].

Noi produse pentru camioane

În aşa-numitul „Truck Corner” din cadrul Târgului Automechanika, Bosch şi-a expus noua gamă destinată vehiculelor comerciale şi autobuzelor. Testerul de diagnoză a unităţilor de comandă KTS Truck a fost special conceput pentru acestea. Noile testere pentru autoutilitare vor fi disponibile în două variante: sub forma unui modul KTS pentru utilizarea împreună cu un PC sau un laptop şi ca sistem integral KTS 800 Truck. Testerele KTS Truck funcţionează pe baza noului software ESI[tronic] Truck, destinat atelierelor de service specializate pe segmentul de autoutilitare. Pe lângă testerul de diagnoză a unităţilor de comandă, acesta include şi informaţii tehnice, cum ar fi scheme de conexiuni electrice, instrucţiuni de service şi de reparaţii, precum şi informaţii de sistem referitoare la autoutilitare, autocamioane şi autobuze. În plus, vor sta la dispoziţie cataloage de piese de schimb, inclusiv datele furnizate de ZF Services, partenerul Bosch.

Reparaţii profesioniste ale componentelor diesel: un nou stand de testare şi alte servicii

Bosch a prezentat în cadrul Târgului Automechanika o gamă largă de produse noi, inovaţii şi perfecţionări pentru o reparare profesionistă a componentelor diesel. Noul stand de testare EPS 708 este conceput special pentru pompele de injecţie şi injectoarele common-rail şi permite presiuni de testare de până la 2.200 bar. Railul noului stand a fost conceput pentru o presiune de testare de până la 2.500 bar. De asemenea, Bosch completează metodele de testare a componentelor common-rail printr-un nou set de testare a injectoarelor piezo. În plus, Bosch a prezentat şi un nou procedeu de testare, care permite, pentru un injector, stabilirea dispersiei cantităţii injectate. Acest procedeu de testare, de mare acurateţe, va permite service-ului diagnoza erorilor specifice injectoarelor common-rail.

Standul virtual Bosch în cadrul Târgului Automechanika

Bosch oferă posibilitatea de a efectua o vizită virtuală la standurile sale din cadrul Târgului Automechanika, accesând pagina de internet www.bosch-aa-messestand.de. . Informaţiile sunt disponibile online, în limba germană, engleză, spaniolă şi franceză.