Divizia Automotive Aftermarket a Grupului Bosch anunţă achiziţionarea companiei RTI Technologies Co., Ltd., în luna decembrie 2010. RTI Technologies Co., Ltd. este specializată în dezvoltarea şi comercializarea de echipamente service pentru lucrări de întreţinere pentru autovehicule, inclusiv aparatură pentru service-ul sistemelor de aer condiţionat (ACS). În 2009, compania cu sediul în York, Pennsylvania (SUA) a avut vânzări de 12 milioane de dolari (8,6 milioane de euro).

„Achiziţionarea companiei RTI Technologies ne oferă o oportunitate remarcabilă de a îndeplini aşteptările imediate ale clienţilor noştri prin echipamente de service auto, în special pentru service la sisteme de aer condiţionat cu agent frigorific de ultimă generaţie R1234yf. Suntem nerăbdători să oferim cât mai curând aceste produse inovatoare clienţilor noştri, în special pe piaţa europeană”, a declarat Robert Hanser, preşedintele diviziei Automotive Aftermarket a Robert Bosch GmbH.

Compania RTI, înfiinţată în 1990, dezvoltă, produce şi comercializează un portofoliu larg de echipamente de service pentru lucrări de întreţinere pentru autovehicule, inclusiv aparatură de service pentru sistemele de aer condiţionat pentru piaţa Statelor Unite. RTI dispune de o poziţie de piaţă foarte bună în acest domeniu. Acest lucru este un aspect pozitiv, având în vedere că agentul frigorific de ultimă generaţie R1234yf va fi introdus pe piaţa europeană în 2011.