cervatiuc_andreea.jpgO tânără originară din Botoşani a cucerit Premiul internaţional de excelenţă în cercetare (TESOL Award for Distinguished Research) pentru anul 2013, acordat de Asociaţia internaţională pentru predarea englezei la vorbitori de alte limbi (TESOL International Association).

Dr. Andreea Cervatiuc, stabilită în Canada, a fost distinsă pentru un articol realizat la finalul unui proiect de cercetare desfăşurat la Universitatea din Calgary.
Potrivit asociaţiei, acest prestigios premiu internaţional se oferă o dată pe an unui singur cercetător din întreaga lume care este onorat pentru cel mai valoros studiu de specialitate apărut într-o publicaţie ştiinţifică erudită în domeniu.

Andreea Cervatiuc este cercetător şi cadru didactic la Universitatea din Calgary, unde predă cursuri universitare şi post-universitare în domeniul lingvisticii aplicate.
În calitatea sa de câştigătoare a Premiului internaţional de excelenţă pentru anul 2013, românca a fost invitată să fie vorbitorul de onoare al anului 2013 în cadrul Convenţiei anuale şi Expoziţiei Internaţionale TESOL 2013 (TESOL International Convention & English Language Expo) şi la Forumul doctoral internaţional din domeniu (2013 International TESOL Doctoral Forum), evenimente găzduite de Dallas (SUA), cu participarea a peste 7.000 de cadre didactice, universitari şi cercetători din toată lumea. În cadrul acestor manifestări, sub genericul „Demonstrând excelenţa”, a avut loc şi ceremonia de acordare a premiului.

TESOL International Association este organism care, având în vedere importanţa limbii engleze în lumea de azi, numără peste 13.000 membri din 150 de ţări, fiind sponsorizat de ETS’ TOEFL Program, comunitatea ştiinţifică mondială căreia i se datorează celebrul test de engleză ca limbă străină, administrat în 130 de ţări şi peste 8.500 de instituţii de învăţământ superior. AGERPRES