Peste 850 de elevi din judeţul Botoşani au rămas cu situaţia şcolară neîncheiată la sfârşitul primului semestru al anului şcolar 2020-2021, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Gabriel Hârtie.

Potrivit acestuia, din cei 50.366 de elevi din sistemul de învăţământ din Botoşani au rămas cu situaţia şcolară neîncheiată 858 de elevi, ceea ce reprezintă 1,7% din total.

„Sunt elevi care au acumulat absenţe atât în prezenţa fizică la şcoală, cât şi în on-line şi nu au avut note suficiente pentru a li se încheia media. Ei au la dispoziţie opt săptămâni de la revenirea la şcoala în semestrul al II-lea pentru a-şi încheia situaţia şcolară pe semestrul I”, a afirmat inspectorul general Gabriel Hârtie.

De asemenea, la nivelul judeţului Botoşani au fost înregistraţi, la finalului primului semestru, 682 de elevi corigenţi, număr mult mai mic decât în anii şcolari precedenţi. În primul semestru al anului şcolar precedent au fost 3.047 corigenţi, iar în aceeaşi perioadă din anul şcolar 2018- 2019 au fost 3.599 corigenţi. AGERPRES