Doar o jumătate dintre unităţile de învăţământ din judeţul Brăila au autorizaţie sanitară de funcţionare, potrivit unei situaţii date publicităţii de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila.
Din cele 130 de unităţi de învăţământ existente în judeţul Brăila în 350 de clădiri, doar 66 de unităţi, respectiv 159 de spaţii au autorizaţie sanitară de funcţionare.

Potrivit directorului DSP Brăila, Gabriel Ciochină, unităţile care nu au primit autorizaţie fie funcţionează la parterele unor blocuri, cum sunt grădiniţele, iar intrarea este aceeaşi cu a locatarilor şi nu există spaţii de joacă, fie au toaletele în curte şi sunt lipsite de apă curentă, cum este cazul celor din mediul rural.

‘După încălzirea vremii, voi lua legătura cu toate primăriile din judeţ şi cu toate şcolile din municipiul Brăila, pentru a vedea care este situaţia, împreună cu DSP, şi a remedia elementele pentru care şcolile nu au această autorizaţie’, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Brăila, Viorel Botea. AGERPRES