Brăila găzduieşte Concursul Naţional de Matematică “Luminamath”

Brăila găzduieşte cea de-a XXI-a a Concursului Naţional de Matematică “Luminamath”, competiţie destinată elevilor din ciclul primar şi gimnazial, potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila.

Competiţia se adresează elevilor din clasele II-VIII, oferindu-le posibilitatea de a-şi verifica şi evalua cunoştinţele de matematică la nivel naţional“, potrivit ISJ Brăila.

Concursul are două etape – etapa online, care se va desfăşura pe 10 noiembrie 2017, şi etapa scrisă, care va avea loc pe 25 noiembrie, la Colegiul “Gh. M. Murgoci” Brăila. La etapa scrisă vor participa concurenţii selectaţi la etapa online.

Elevul care va ocupa primul loc pe judeţ, pe fiecare clasă în parte, având un punctaj de minim 80 de puncte, va fi premiat cu o tabără naţională care va cuprinde şi ore de matematică.

De asemenea, elevii care vor obţine un punctaj de minim 80 de puncte şi care se vor clasa în primii treizeci de elevi la nivel naţional vor fi şi ei premiaţi cu o tabără naţională. AGERPRES