Brăila găzduieşte, în perioada 24-28 aprilie, olimpiada naţională de industrie textilă şi pielărie, care reuneşte cei mai buni elevi din întreaga ţară la disciplinele din aria curriculară „tehnologii”, domeniul „industrie textilă şi pielărie”.

La competiţie participă 44 de elevi din 28 de judeţe, respectiv 24 de tineri de clasa a XI-a şi 20 de clasa a XII-a, de la liceele cu profil tehnic. Aceştia sunt însoţiţi de 28 de cadre didactice, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Cătălin Canciu.

Festivitatea de deschidere a olimpiadei a fost programată luni, la Teatrul „Maria Filotti”, marţi olimpicii urmând să susţină proba scrisă la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”. În aceeaşi zi, va avea loc şi corectarea lucrărilor.

Pe 26 aprilie, concurenţii vor vizita Faleza Dunării, Muzeul Brăilei, Centrul de Creaţie, SC Braiconf şi vor face o excursie pe Dunăre cu Nava Borcea. Joi, 27 aprilie, sunt programate probele practice, tot la Colegiul „Ed. Nicolau”, iar după-amiaza vor fi afişate rezultatele finale. Festivitatea de premiere va avea loc seara.

Olimpiada Naţională de Industrie Textilă şi Pielărie este organizată de Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, Primăria Brăila, Liceul Tehnic „Ed. Nicolau”, în colaborare cu Teatrul „Maria Filotti” Brăila şi Universitatea „Constantin Brâncoveanu” Brăila. AGERPRES