Judeţul Brăila se află pe locul al cincilea în clasamentul naţional după simularea examenului de bacalaureat de către elevii de clasa a XII-a, organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, cu o promovabilitate de 45,1%, potrivit informaţiilor furnizate de ISJ Brăila.

Potrivit statisticii prezentate de ISJ Brăila, pe primele locuri se află Iaşi – 50,2%, Cluj – 49,8%, Galaţi – 48,7% şi Alba – 47,3%, iar pe ultimele locuri Călăraşi – 25,6%, Giurgiu – 25,2% şi Ilfov – 22%. În ceea ce priveşte rezultatele la simularea elevilor din clasele a XI-a, procente de promovare de peste 38% s-au înregistrat în judeţele Brăila – 38,9%, Dolj – 39,3%, Iaşi – 39,9% şi Cluj – 44,6%, sub pragul de 20% figurând judeţul Giurgiu – 16,6%.

„Notele pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevilor care doresc acest lucru. Reamintim că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile pe care le presupune acest examen, respectiv stabilirea şi conştientizarea nivelului real de pregătire în vederea optimizării performanţelor”, precizează ISJ Brăila. AGERPRES