În oferta educaţională pentru clasa a IX-a liceu zi pentru anul şcolar 2021-2022, la nivelul judeţului Braşov, sunt propuse 112 clase cu 3.136 de locuri în cele 40 de unităţi şcolare liceale faţă de 111 clase cu 3.108 locuri, realizate în actualul an şcolar, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov.

„La fundamentarea acestei cifre s-a luat în considerare, pe de-o parte, numărul de elevi înscrişi în clasa a VIII-a în anul şcolar 2020-2021, cu 518 mai mic faţă de anul anterior, iar pe de altă parte, faptul că în anul şcolar precedent, un număr de 599 de absolvenţi de clasa a VIII-a, participanţi la Evaluarea Naţională, care au optat şi pentru clasa a IX-a de liceu zi în prima etapă a admiterii, au putut fi distribuiţi în clasa a IX-a în cea de-a doua etapă în învăţământul liceal, profesional şi dual”, a precizat sursa citată.

Proiectul planului de şcolarizare pentru anul următor a fost aprobat de Consiliul de Administraţie al ISJ Braşov în luna decembrie şi cuprinde, de asemenea, oferta educaţională pentru clasa a IX-a a liceelor şi şcolilor profesionale din judeţ. AGERPRES