Câteva sute de cadre didactice din sistemul de învăţământ braşovean vor fi vaccinate, începând de vineri, la centrul mobil amenajat în Aula Universităţii Transilvania, a anunţat conducerea instituţiei de învăţământ superior.

Conform prorectorului prof. univ. dr. Liliana Rogozea, în viitorul centru mobil vor exista două linii de vaccinare, unde, conform estimărilor din acest moment, ar putea fi vaccinate, într-o zi, 300 de persoane, însă în funcţie de numărul total al solicitărilor şi organizarea programărilor, acest număr poate varia, existând inclusiv posibilitatea prelungirii funcţionării centrului şi pentru zilele de sâmbătă şi duminică.

Rogozea a precizat că la Aulă se vor putea vaccina nu doar cadrele universităţii, ci şi cele din învăţământul preuniversitar braşovean, menţionând, însă, că este vorba doar despre persoanele care doresc să se imunizeze cu vaccinul Astra Zeneca, care nu are nevoie de condiţii speciale de depozitare.

„Noi asigurăm partea de infrastructură şi vom implica studenţii medicinişti care, voluntar, vor ajuta la organizarea fluxurilor şi în sprijinirea părţii tehnice de organizare”, a precizat prorectorul UniTBv.

Conform rectorului prof.dr. Vasile Abrudan, în ultimele două săptămâni, în Universitate au fost confirmate 20 de cazuri de COVID-19 la studenţi, din totalul de peste 20.000, iar din cele peste 1.350 de cadre didactice plus aproape 300 de asociaţi, au existat trei cazuri pozitive.

Potrivit conducerii UniTBv, aproape 1.000 de angajaţi ai universităţii au solicitat vaccinarea, majoritatea, peste 960, fiind incluşi deja în platformă şi mai există solicitări în prezent, care vor fi rezolvate fie în cadrul centrului mobil, fie la unul dintre cele două existente în municipiul Braşov.

Dintre aceştia, peste 200 de cadre didactice, plus cei de la Medicină – studenţi şi profesori, au fost vaccinate în etapa I. AGERPRES