Brosura “Admitere 2008” a fost lansata la Targul Educatiei pentru Elevi

Brosura “Admitere 2008”, editata de Universitatea din Bucuresti, a fost lansata la cea de a IX-a editie a Targului Educatiei pentru Elevi, care si-a deschis portile, pe 21 martie, la Rectoratul institutiei de invatamant, in holul central al Facultatii de Drept.
“Admitere 2008” prezinta facultatile Universitatii Bucuresti si ofera informatii cu privire la metodologia desfasurarii concursului de admitere din acest an, specializarile fiecarei facultati pentru anul universitar 2008-2009, numarul de locuri aferente, conditiile de admitere, precum si subiectele de examen din anii anteriori, informatii ce vor putea fi prezentate si pe site-ul universitatii.

Rectorul Universitatii Bucuresti, Ioan Panzaru, a declarat, in conferinta de presa ocazionata de inaugurarea targului, ca acesta are principal scop informarea asupra ofertei educationale, dar este si o ocazie pentru studenti sa-si exprime creativitatea intr-o succesiune de momente artistice, pentru a arata cat de interesanta este disciplina pe care o urmeaza.

Ion Panzaru a spus ca Senatul Universitatii a aprobat metodologia si numarul de locuri la fiecare dintre facultati. Astfel, sunt 4.400 de locuri de licenta de la buget, 3.400 la master si 310 locuri la doctorat. Senatul UB a aprobat si locurile cu taxa. Astfel, sunt 1.050 de locuri la studii de licenta cu taxa, 2.000 la masterat cu taxa si 320 de locuri la doctorat cu taxa. Rectorul UB si-a manifestat speranta ca, in anul 2008, sa fie autorizate 20 de noi programe de master, precum Comunicarea in afaceri si Formarea personalului didactic.

Inscrierile la examenul de licenta vor avea loc in perioada 14-20 iulie, iar examenul, in perioada 20-26 iulie. Afisarea rezultatelor se va face in data de 28 iulie. In sesiunea de toamna, inscrierile pentru invatamantul universitar de licenta vor avea loc in perioada 1 – 6 septembrie, examenele in perioada 10 – 14 septembrie, iar afisarea rezultatelor in data de 15 septembrie.
Pentru invatamantul universitar de master, inscrierile vor avea loc in perioada 8 – 14 septembrie, examenele in perioada 17 – 19 septembrie, iar afisarea rezultatelor in 23 septembrie.

In ceea ce priveste invatamantul universitar de doctorat, inscrierile vor avea loc in perioada 1 – 12 septembrie, iar examenele intre 15 – 21 septembrie. Rezultatele vor fi afisate in data de 23 septembrie. Inmatricularea doctoranzilor se va face la data de 1 octombrie.

Conform ofertei prezentate la Targul Educatiei de Universitatea Bucuresti, la Facultatea de Drept au fost alocate 220 de locuri pentru invatamantul de licenta si tot atatea pentru invatamantul de master, la Facultatea de Istorie 150 pentru invatamantul de licenta, 150 pentru master, iar la jurnalism si stiintele comunicarii 200 pentru studii de licenta si 200 de studii de master.