Editia din acest an a „Bucharest Summer University”, Scoala de vara a Academiei de Studii Economice din Bucuresti, va avea loc in perioada 10-25 august, cele 16 cursuri si seminarii urmand sa se desfasoare in campusul Moxa din Capitala.
Aflat la a 4-a editie, programul, initiat si organizat de Academia de Studii Economice din Bucuresti, prin intermediul Senatului Studentesc, va aborda tema „Cele 4 libertati fundamentale ale Uniunii Europene”, adaptata actualului context economico-politic european. Vor fi prezenti un numar de 55 participanti, selectati din tari precum: Croatia, Macedonia, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Franta, Marea Britanie, Armenia, Romania si Slovacia.

Intr-o vreme in care pentru multi prioritare sunt vacantele si distractiile cat mai spectaculoase sau chiar exotice, exista tineri care ar face orice pentru o experienta constructiva, de calitate, ce poate avea o amprenta pozitiva asupra dezvoltarii lor personale. Pentru ei, s-au dezvoltat in ultimii ani proiectele de tip „scoala de vara”. In cadrul acestora se creeaza un mediu dinamic si profesionist, unde se imbina dobandirea de noi cunostinte cu activitati distractive in mijlocul unui grup ce impartaseste aceleasi preocupari si interese. Acesta este si motivul pentru care, anual, Academia de Studii Economice din Bucuresti, prin intermediul Senatului Studentesc, organizeaza scoala de vara „Bucharest Summer University”. Programul si-a castigat de-a lungul timpului prestigiul de eveniment stiintific de calitate, apreciat atat din punctul de vedere al numarului ridicat de participanti, cat si din cel al diversitatii tarilor reprezentate.

Personalitatile invitate in acest an sa sustina cursurile si workshopurile din cadrul Bucharest Summer University 2008 provin atat din mediul academic, cat si din cel de afaceri. Printre acestea se numara Lazar Comanescu, ministrul Afacerilor Externe in Guvernul Romaniei, Gerdwin Lammers, presedintele Asociatiei Transportatorilor din Romania, Lucian Croitoru, consilier principal al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului de Economie Aplicata, Andreea Vass, consilier in cadrul Parlamentului European, si multi altii.

Pe langa participarea la un program stiintific academic de referinta, scoala de vara a Academiei de Studii Economice din Bucuresti va insemna pentru cursantii romani si straini un mediu provocator de studiu imbinat cu un program cultural deopotriva, ce va oferi oportunitatea de a cunoaste tineri din diverse regiuni ale lumii si de a socializa cu acestia. La toate acestea se adauga activitatile distractive, excursiile si serile tematice, ce vor avea rolul de a intensifica interactiunea si comunicarea dintre participanti. Sfarsitul celor doua saptamani ale programului, care va debuta cu deschiderea oficiala din data de 11 august 2008, va marca atat sustinerea probei de verificare a cunostintelor, cat si dobandirea a 4 puncte credit transferabile international (ECTS).