Pentru ca intelepciunea populara a hotarat ca “toamna se numara bobocii”, traditia universitara a instituit regula ca in miezul anotimpului autumnal sa inceapa cursurile, ocazie cu care studentii vin sau revin in amfiteatre pentru a se intalni cu profesorii si pentru a-si continua traseul formativ.

Universitatea este o altfel de mama (Alma Mater) pentru cei care-si traiesc adolescenta tarzie in amfiteatre, sali de seminar si laboratoare, dar si pentru cei care au decis sa-si regandeasca din temelii o cariera pentru care studiile universitare sunt o minima conditie a succesului in viata. Toti sunt bineveniti in comunitatea noastra, iar urarile de reusita ale colegilor din anii mai mari si ale corpului profesoral sunt mai mult decat sincere.

Universitatea isi intampina bobocii si studentii din anii superiori sau de la masterat in straie de sarbatoare: cladirile au fost revopsite, spatiul verde si-a schimbat infatisarea, salile de curs si seminar au fost dotate (toate) cu internet si videoproiector. Toate acestea sunt facilitati menite sa-i ajute pe studenti si profesori in edificarea unui act didactic de calitate. Pentru cei cu “vechime” in Danubius sunt lucruri firesti, pentru boboci vor fi veritabile surprize, aspectul occidental al ambientului si facilitatilor, visate pana mai ieri, sunt lucruri care ii vor bucura si-i vor indemna sa le foloseasca spre binele lor.

Studentia la Danubius difera de altele prin confort, prin dotari si mai ales prin relatiile interumane. Studentii comunica direct cu profesorii, cu decanii, cu Rectoratul ori de cate ori au nevoie si prin toate canalele: viu-grai, telefon, internet. In felul acesta, orice bariere de comunicare sunt inlaturate, iar relatia profesionala devine si una umana, de intelegere si respect reciproc. Regulile dupa care se conduce comunitatea noastra academica sunt simple si transparente; odata intrat pe poarta universitatii esti deja intr-o alta lume, mai aproape de idealurile tale, mai eficienta si mai onesta decat cea pe care ai cunoscut-o pana de curand.

Indiferent de varsta pe care o ai (de la 18 ani pana la 60 de ani), e bine sa stii ca studentia e o stare de spirit care presupune entuziasm, romantism si curiozitate intelectuala. Daca nu le ai inca intre componentele personalitatii tale, le vei dobandi, caci fara ele nu poti avansa in cariera. Odata insusite, ca mod de existenta, vei fi surprins sa constati ca devii, incetul cu incetul, altul, mai perspicace, mai spontan, mai eficient in tot ce vei face. Sunt achizitii prin care efortul tau si al familiei va fi rasplatit, beneficiarul principal fiind lumea in care te vei integra mai usor si cu satisfactii mai mari.

Esti binevenit in comunitatea noastra si-ti promitem toata caldura de care ai nevoie ca sa te implinesti ca om si ca personalitate in concordanta cu lumea capitalista in care traim!