Bursa Locurilor de Muncă la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

univ_bc_bursa.jpgÎn perioada 9 – 10 iulie, în Sala de Sport a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenții de studii universitare din Bacău. Evenimentul a debutat cu o serie de conferințe și workshopuri, în care au fost prezentate facilitățile fiscale oferite absolvenților din promoția 2015, dar și angajatorilor, cu evidențierea tehnicilor de redactare a CV-ului și a modalității de prezentare la un interviu de angajare. De asemenea, s-au purtat discuții și despre antreprenoriat, ca șansă de ocupare pe cont propriu pe piața muncii și despre importanța voluntariatului. Firmele participante au prezentat absolvenților oferta de locuri de muncă care include domenii precum industrie alimentară, aeronautică, comerț și servicii, desfășurând totodată și activități de selecție.

În cea de a doua zi a evenimentului au avut loc întâlniri la standuri între angajatorii și absolvenții participanți, prilej cu care au avut loc o serie de recrutări de personal în vederea unor viitoare angajări. Întâlnirea face parte din seria activităților organizate în cadrul proiectului „Integrarea pe piața muncii a absolvenților 2015 – facilități fiscale oferite de stat”. Principalii organizatori ai acestui eveniment sunt Camera de Comerț și Industrii Bacău și AJOFM Bacău, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău fiind unul din partenerii implicați în acest proiect.

Bursa locurilor de munca la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau

loc de muna.jpgADA – The PLM Specialist si Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau au organizat un eveniment inedit dedicat recrutarii si angajarii absolventilor. Proiectul promoveaza parteneriatul intre institutiile de invatamânt superior si firmele din industrie, prin corelarea sistemului de educatie si formare profesionala cu dinamica pietei muncii.
„Pentru a raspunde cât mai bine cerintelor de pe piata muncii din industrie, in prima faza a proiectului s-a realizat o cercetare a nevoilor din industrie si s-a construit profilul ideal al noului angajat pentru corelarea pregatirii cu asteptarile angajatorilor”, a explicat prof. Catalina Ababei, cancelar general la Univesitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau.
(mai mult…)

Evenimente

Interviu

Infografic

Legislatie

Programe

Preventie

CALENDAR