elevi.jpgElevii de clasa a opta din judetul Bistrita-Nasaud vor avea ocazia, in perioada 25-31 mai, sa consulte oferta de locuri la liceele, grupurile scolare si scolile de arte si meserii, valabila pentru anul scolar 2009-2010, in cadrul Bursei ofertelor educationale – Preuniversitaria, organizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ).

Cele 34 de unitati de invatamant liceal din Bistrita-Nasaud isi vor prezenta oferta la standurile special amenajate in orasele Bistrita, Nasaud si Beclean. Fiecare liceu sau grup scolar a pregatit pentru viitorii liceeni informatii legate de admitere, istoria scolii, performantele scolare obtinute, rezultatele la olimpiade, proiectele pe care le deruleaza si activitatile extracurriculare pe care le ofera.

Pentru anul scolar viitor, cei 3.534 de elevi de clasa a opta au la dispozitie cu 30 mai multe locuri decat numarul lor in licee, grupuri scolare si scoli de arte si meserii. Cele 10 licee din judet ofera 1.512 locuri, ceea ce reprezinta 42,4% din totalul oferit. La deschiderea oficiala a Bursei ofertelor educationale au fost prezenti secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Adriana Pana, si seful ISJ Bistrita-Nasaud, Stela Todea, precum si directori ai unitatilor de invatamant liceal.

„Aceasta bursa este un exemplu de imbinare a utilului cu placutul. Este utila pentru ca s-au terminat zilele in care elevii bateau la portile scolii, pentru a afla cate locuri la liceu sunt. Este un prim pas spre descentralizare. Scoala care va atrage cei mai multi elevi este scoala care va performa”, a declarat secretarul de stat Adriana Pana. In Bistrita-Nasaud functioneaza 10 colegii si licee, 14 grupuri scolare si 10 scoli de arte si meserii.