Serviciul German pentru Schimburi Academice (DAAD) pune la dispoziţie pentru anul universitar 2012-2013 studenţilor români burse de studiu. Potrivit site-ului Universităţii din Bucureşti sunt finanţate cursuri de limbă, programe de cercetare în cadrul universităţilor din Germania şi, de asemenea, se oferă posibilitatea de a aplica la un program de master sau cercetare în limba engleză.

Termenul de depunere a aplicaţiilor pentru bursele de master pentru absolvenţii tuturor disciplinelor, pentru cei din domeniul economic, artişti şi arhitecţi dar şi pentru doctoranzi şi cercetători este 31 octombrie 2011. Termenul de depunere al aplicaţiilor pentru reinvitarea foştilor bursieri, pentru stagii de cercetare, pentru cadre didactice şi cercetători, pentru artişti şi arhitecţi este 15 noiembrie.

În ceea ce priveşte cursurile universitare de vară pentru studenţi şi absolvenţi străini în Germania, termenul de depunere al aplicaţiilor este 30 noiembrie. Candidatura la călătorii pentru orchestre de studenţi străini în Germania poate fi depusă cel târziu cu trei luni înainte, la fel şi pentru programe post-doctorale. AGERPRES