Un număr de 40 de studenţi eminenţi de la patru universităţi cu profil tehnic din ţară vor fi recompensaţi cu burse în valoare de 2.400 de dolari fiecare în cadrul ediţiei din acest an Programului Educaţional Roberto Rocca, finanţat de compania Tenaris Silcotub.

Cei 40 de studenţi bursieri au fost aleşi din sute de candidaţi care au aplicat pentru aceste burse, pe baza rezultatelor academice şi ale aptitudinilor personale, ei provenind de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca – 19, Universitatea Politehnică din Bucureşti – opt, Universitatea Tehnică din Iaşi – opt şi Universitatea de Petrol – Gaze din Ploieşti – cinci.

„Pentru Tenaris, ingineria reprezintă motorul progresului societăţii, de aceea colaborăm cu universităţile tehnice prestigioase din România, în care se formează specialiştii de mâine ai industriei. Tinerii talentaţi precum cei pe care îi sărbătorim astăzi sunt capabili să transforme idei în realitate”, a declarat Michele Della Briotta, Area Manager Tenaris pentru Europa de Est, joi, la Zalău, în cadrul festivităţii de acordare a burselor.

În ediţiile anterioare ale Programului Educaţional Roberto Rocca, peste 300 de studenţi din ţară au primit burse de studiu. Festivitatea de premiere a fost urmată de o vizită la noile capacităţi de producţie pe care compania Tenaris Silcotub le-a inaugurat în 2012 şi 2013 la Zalău. La finalul lunii noiembrie, 294 de elevi din Zalău, Călăraşi şi Câmpina, cu rezultate foarte bune la învăţătură şi olimpiade şcolare în ultimul an şcolar încheiat, au fost recompensaţi cu burse de merit şi premii de excelenţă cu valori cuprinse între 200-1.500 de lei de către aceeaşi companie. AGERPRES