Un număr de 18 elevi şi studenţi au primit luni seara, la Reşiţa, burse de excelenţă, în cadrul unui proiect ce susţine performanţa în activitatea desfăşurată de tinerii din judeţ.

„La Reşiţa s-a desfăşurat cea de-a doua etapă a proiectului ‘Rotary Susţine Performanţa’, în cadrul căruia au fost acordate 18 burse de excelenţă, unui număr de 14 elevi şi patru studenţi din municipiu cu rezultate deosebite la învăţătură. Este cea de-a X-a ediţie a burselor, prin care celor mai buni elevi li se acordă câte 500 lei în fiecare semestru, adică o mie de lei pe anul şcolar. Acestor burse li se adaugă încă una, oferită unui elev de la Liceul de Arte Sabin Păuţa din Reşiţa, de către român plecat în Germania cu mulţi ani în urmă, Alexandru Riţiu, care ni s-a alăturat acestui demers”, a declarat Virgiliu Oprişa, preşedintele clubului.

În cadrul aceluiaşi eveniment, a fost înmânat un cec în valoare de 20.000 de lei, Fundaţiei Irina, pentru proiectul Clinica Nera, bani adunaţi cu ocazia spectacolului folcloric „Dăruim Speranţă de la An la An, cu Cântecul şi Jocul Nostru Bănăţean”, organizat în luna aprilie.

Respectiva clinică este prima unitate de recuperare oncologică din România care va include şi un centru de cercetări. Clinica se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale – aflarea veştii, debutul bolii, depistarea precoce. AGERPRES