burse_uvvg.jpgProf. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, a înmânat, vineri, 08.07.2016, în cadrul unui eveniment deosebit, care s-a desfăşurat la Centrul de Înscrieri al Universităţii, Bursele de excelenţă „Vasile Goldiş” acordate studenţilor medicinişti Alexandra Elena Morar, Silviu Crâsnic şi Briana Bojin, în valoare de 2000 euro, pentru fiecare dintre cei trei studenţi eminenţi, care vor efectua un stagiu de practică de şase săptămâni la Universitatea Catolică din Louvain, Bruxelles, Belgia.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a subliniat: „Centrul de Înscrieri al Universității de Vest „Vasile Goldiș” a început înscrierile pentru anul universitar 2016-2017 cu o mare afluență de candidați. Cu această ocazie, le-am prezentat viitorilor studenţi ai Universităţii noastre, cine sunt actualii studenți eminenți pe care îi avem la Facultatea de Medicină, care în urma unui triaj realizat de Consiliul Facultății au obținut Burse de excelență „Vasile Goldiș”, fiecare în valoare de 2000 euro, prin care vor efectua un stagiu de şase săptămâni la Universitatea Catolică din Louvain. Au primit aceste burse atât prin mediile obținute de-a lungul anului, cât și prin concursul de selecție, care s-a organizat la nivelul Facultății de Medicină. În cadrul stagiului, studenții vor lua cunoștință, în limba engleză, de cele mai noi cuceriri în domeniul medicinei, deoarece vor lucra într-un spital și într-un institut de cercetări, în special pe probleme de genetică umană, dar și în laborator clinic”.

„Îi felicit pe cei trei studenți, care beneficiază de burse din partea Senatului Universității și Consiliului de Administrație şi le doresc o bună pregătire, care va fi efectuată sub coordonarea academicianului Ștefan Constantinescu, membru al Academiei Române, care își desfășoară activitatea la Bruxelles. În continuare, pregătim un al doilea grup de studenţi medicinişti, care vor face practică, în perioada următoare, la Universitatea din Hanau, Germania”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Aprecieri ale studenţilor medicinişti:

Silviu Crâsnic, student în anul IV la Facultatea de Medicină Generală, a declarat:

„Doresc să mulţumesc Conducerii Universităţii, Senatului Universitar şi Facultăţii de Medicină pentru această oportunitate de a studia și cerceta la Universitatea Catolică din Louvain. Sunt onorat pentru că Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și Facultatea de Medicină, la care studiez, au avut încredere în mine şi mi-au acordat această bursă”.

„Sunt onorată să reprezint Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” și Facultatea de Medicină la Universitatea Catolică din Louvain, Bruxelles, unde am primit o Bursă de excelenţă „Vasile Goldiş” pentru care le sunt profund îndatorată”, a precizat Briana Bojin, studentă în anul III la Facultatea de Medicină Generală.

„Mulțumesc Consiliului de Administraţie al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, Senatului Universitar şi Facultăţii de Medicină pentru șansa pe care mi-au oferit-o, prin acordarea unei Burse de excelenţă „Vasile Goldiş” pentru stagiul de practică în străinătate, respectiv la Universitatea Catolică din Louvain”, a precizat Alexandra Elena Morar, studentă în anul IV la Facultatea de Medicină Generală.