Inspectoratul Scolar al Judetului Galati va acorda, in anul scolar 2009-2010, peste 500 de burse de studiu si de merit elevilor cu rezultate bune si foarte bune la invatatura, a anuntat, marti, purtatorul de cuvant al institutiei Nicoleta Cranganu.

Cranganu a spus ca se vor acorda 307 burse de studiu si 199 de burse de merit, cele mai multe revenind Colegiului National ”Vasile Alecsandri”, unde se vor da 78 de burse de merit si 121 de burse de studiu.

Urmeaza elevii din Tecuci, unde, la Colegiul National ”Calistrat Hogas” vor primi burse de merit 43 de elevi si bursa de studiu 51, iar la Liceul Teoretic ”Spiru Haret”, 37 bursieri de merit si 50 pentru studiu. Pe al doilea loc, in Galati, in privinta numarului de burse se afla Colegiul National ”Costache Negri” cu 18 elevi care primesc bursa de merit si 36, care primesc bursa de studiu.

Bursa de merit se atribuie de catre Inspectoratul scolar, la propunerea consiliilor de administratie din scoli, elevilor din invatamantul liceal, postliceal si profesional care obtin cel putin media 9 la fiecare disciplina de invatamant si nota 10 la purtare, incepand cu clasa a X-a, respective anul II de studiu. Numarul burselor de merit acordate in aceste conditii nu poate depasi 1% din numarul total al elevilor din clasele a X – XII-a de liceu, respectiv anii II – III din scolile profesionale si postliceale. In situatia in care mai multi elevi au mediile peste 9 la toate disciplinele, departajarea se face tinandu-se cont de media generala, iar daca si aceasta este egala, se au in vedere, in ordine, mediile obtinute la limba romana, istorie, matematica, fizica, biologie. AGERPRES