Burse de performanţă pentru 40 de studenţi ai universităţilor tehnice

Un număr 40 de tineri care studiază ingineria la cele mai mari facultăţi din profil din ţară beneficiază, în anul şcolar 2017-2018, de burse Roberto Rocca Education Program (RREP), în valoare de 9.600 de lei fiecare, oferite de o companie privată din Zalău, pentru a susţine performanţa în învăţământul superior cu profil tehnic.

“40 de studenţi ai universităţilor tehnice din Cluj-Napoca, Iaşi, Bucureşti şi Ploieşti au fost selectaţi de Departamentul Resurse Umane TenarisSilcotub din peste 400 de aplicaţii, pe baza rezultatelor de la facultate şi a unui interviu care evaluează potenţialul lor de leadership, pasiunea pentru inginerie şi capacitatea de inovare. Începând din octombrie 2017, ei fac parte dintr-un program cu durata de un an, timp în care primesc o bursă în valoare totală de 9.600 de lei şi au şansa de a cunoaşte exigenţele unei companii industriale de top, prin interacţiune cu specialiştii companiei. Studenţii îşi păstrează libertatea deplină în propriile opţiuni privitoare la carieră sau continuarea studiilor la nivel post-universitar, fără nicio obligaţie faţă de companie”, se arată într-un comunicat de presă al companiei finanţatoare.

Potrivit sursei citate, generaţia 2017-2018 de bursieri s-a reunit, pe 7 martie, la Cluj, într-un eveniment special.

Tinerii bursieri au fost invitaţi să petreacă, miercuri, o zi în Salina Turda, unde au luat parte la o activitate dedicată dezvoltării comunicării, spiritului de echipă, a abilităţilor de planificare strategică şi negociere.

Din cei 40 de studenţi, 22 studiază la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (UTCN), opt la Universitatea Politehnică Bucureşti şi câte cinci la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti. Doi dintre ei au beneficiat de această formă de susţinere şi în anul universitar precedent, ceilalţi primind această bursă pentru prima dată.

Programul de burse va continua şi în acest an: înscrierile pentru cele 40 de burse aferente anului universitar 2018-2019 vor începe în această lună, la universităţile partenere din acest program. AGERPRES