elevi_liceu.jpgReprezentanţii Ambasadei Franţei în România au anunţat lansarea celei de-a X-a ediţii a concursului de recrutare pentru clasele pregătitoare ale şcolilor de tip „Grandes Ecoles” din această ţară, la care pot participa elevii din ultimul an de liceu.

Candidaţii români vor fi admişi pe baza unei probe scrise, care necesită cunoştinţe excelente de matematică, dar şi noţiuni de limba franceză. Este vorba despre un test de matematică în limba franceză, care va fi organizat simultan pe 25 martie de Institutul Francez din Bucureşti şi de direcţiile sale regionale din Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, dar şi de lectoratele franceze de la Sibiu şi Craiova.

Candidaţii care se vor situa la concurs pe primele două locuri vor beneficia de burse acordate de Fundaţia Odon Valet şi vor studia la Liceul „Louis le Grand” din Paris, timp de doi ani. După cei doi ani de pregătire, elevii vor avea posibilitatea de a susţine examenele de admitere pentru una sau mai multe şcoli de inginerie. Elevii care după cei doi ani de pregătire nu reuşesc să fie admişi într-o şcoală de tip „Grandes Ecoles” vor putea continua studiile într-o universitate. Data limită pentru înscrieri este 21 martie.