upb_germania.jpgO delegaţie din partea Parlamentului Republicii Federale Germane, condusă de Manfred Todtenhausen, s-a întâlnit cu reprezentanţii Universităţii Politehnica din Bucureşti, cu prilejul acestei întâlniri fiind lansat şi un program de burse acordate de către partea germană, a declarat joi purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ superior, Cornel Chira.

Bundestagul german, împreună cu Freie Universität Berlin, Humboldt-Universität Berlin, Technische Universität Berlin, oferă tinerilor absolvenţi români burse de cinci luni la Berlin. „Bundestagul german oferă unor persoane tinere prilejul ca în decurs de 15 săptămâni de activitate pe lângă un membru al Bundestagului să facă cunoştinţă cu sistemul parlamentar german şi cu procesele de decizii politice şi să acumuleze experienţă în practica muncii parlamentare. Bursierii vor fi aleşi de către o comisie de selecţionare independentă a Bundestagului german”, a afirmat Chira.

Cei care vor candida pentru burse trebuie să aibă cetăţenia română, studii universitare încheiate, cunoştinţe foarte bune de limba germană, vârsta sub 30 de ani la începerea stagiului de bursă.

Bursa este de 450 de euro lunar, iar cazarea gratuită. Depunerea dosarelor se va face până pe 30 iunie 2013.

La întâlnire au mai participat din partea germană dr. Stefan Rummel, de la Freie Universität Berlin, Departamentul Relaţii Externe, Frank Sobolewski, directorul Serviciului Mandate al Parlamentului Republicii Federale Germania, Josef Karl, de la Ambasada Germaniei la Bucureşti, şeful Secţiei culturale şi Christiane Heinze, Ambasada Germaniei la Bucureşti, Secţia culturală.

Din partea UPB au participat rectorul instituţiei Mihnea Costoiu împreună cu prorectorii George Darie, Claudia Popescu, dar şi decanul Facultăţii de Inginerie în Limbi Străine, Adrian Volceanov. AGERPRES