Elevii de liceu si studentii care provin din familii cu venituri mici si au rezultate foarte bune la invatatura pot candida pentru o bursa, in anul de invatamant 2009 – 2010, in cadrul programului national de burse private „Inventeaza-ti viitorul”.

Perioada de inscriere este 15 septembrie 2008 – 15 martie 2009. Candidatii pot sa isi trimita dosarele online sau prin posta, informeaza un comunicat al Fundatiei Dinu Patriciu.

Prin programul „Inventeaza-ti viitorul!”, special creat pentru elevii de liceu si studentii din ciclul de licenta, Fundatia acorda anual 5.000 de burse, in valoare de 200 lei pe luna, pentru elevii de liceu, 500 de burse in valoare de 300 lei pe luna pentru studenti, cu posibilitatea prelungirii pentru anii scolari urmatori, in masura in care bursierii dovedesc ca isi mentin sau isi imbunatatesc rezultatele academice.

Pentru a putea sa se inscrie, candidatii trebuie sa aiba media ultimilor doi ani de studii cel putin egala cu 9,00, iar venitul pe membru de familie in ultimele trei luni sa fie mai mic de 400 lei pe luna. Formularul de inscriere se poate completa online accesand pagina de internet www.fundatiadinupatriciu.ro, sectiunea „Inscrie-te pentru o bursa”. Dosarele de inscriere pentru programul „Inventeaza-ti viitorul!” trebuie sa contina fisa de inscriere; copia cartii de identitate sau certificatul de nastere al candidatului; adeverinta de la scoala sau facultate in care sa se precizeze clasa sau anul de studiu al candidatului; adeverinta sau copie dupa foaia matricola cu mediile pe ultimii doi ani de studiu; documente care sa probeze venitul parintilor sau sustinatorilor legali din ultimele trei luni care preced depunerea candidaturii; copie dupa cartile de identitate si certificatele de nastere ale tuturor membrilor familiei; un eseu scris de mana in care tinerii sa isi detalieze planurile si modul in care bursa ii va ajuta sa si le implineasca.