Consiliul Local Municipal Constanţa a majorat trei dintre categoriile de burse alocate elevilor din învăţământul de stat, pentru primul semestru al anului şcolar, cea mai mare creştere fiind la bursa de performanţă, aceasta fiind majorată de la 300 la 500 de lei.

Totodată, bursa de studiu a crescut de la 200 la 250 de lei, la fel ca şi bursa de ajutor social.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) salută decizia luată de municipalitate. „Asociaţia Elevilor din Constanţa salută decizia primarului Decebal Făgădău de a mări fondul pentru burse şi ne bucurăm că edilul a revenit asupra deciziei sale iniţiale, proiectul iniţial prevăzând aceleaşi cuantumuri pentru bursele elevilor ce au fost adoptate în toamna anului 2017. Astfel, conştientizarea importanţei acestei măsuri atât de protecţie socială a elevilor aflaţi în situaţii de risc, cât şi de sprijinire a performanţei în educaţie este crucială”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de AEC.

Conform sursei citate, AEC va continua să militeze pentru creşterea burselor elevilor, până în punctul în care ele vor ajunge la cuantumuri satisfăcătoare, raportate la salariul minim pe economie. „Deşi creşterea de astăzi reprezintă un câştig, suntem de părere că investiţia în educaţie ar trebui să reprezinte o prioritate pentru absolut orice primar, cu precădere pentru primarul Constanţei, Capitală a Tineretului”, a declarat preşedintele AEC, Andrei-Mihai Tănase. AGERPRES