Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) au convenit pe 2 octombrie, majorarea burselor studentilor, incepand cu 1 ianuarie 2009.

In urma discutiilor purtate la sediul MECT, ministrul Educatiei Cristian Adomnitei, presedintele ANOSR Haj Mihai Cezar si presedintele UNSR Gabriel Petrea au stabilit ca bursele studentesti sa fie majorate cu 15% de la 1 ianuarie si alte 15% de la 1 octombrie.

Ministrul Cristian Adomnitei a agreat si propunerea celor doi lideri de federatii de a elimina criteriile sociale pentru acordarea subventiei individuale de sprijin pentru studentii care locuiesc in alte spatii decat caminele institutiilor de invatamant superior. De asemenea, ministerul va analiza posibilitatea majorarii subventiilor pentru camine.

Ministrul le-a prezentat liderilor de federatii atat situatia alocarilor facute de MECT in reabilitarea/ constructia de camine studentesti, cat si viziunea pe termen mediu si lung a institutie in ceea ce priveste solutionarea crizei locurilor de cazare. Pe termen scurt, MECT s-a angajat ca va continua programul de reabilitare si construire de noi camine. Pe termen mediu si lung, proiectul MECT „Universitatea Viitorului” reprezinta strategia de creare a campusurilor universitare menite sa deserveasca, in totalitate, cazarea studentilor.