cabinet_medical_scolar.jpgPrimăria Focşani a inaugurat vineri 16 cabinete stomatologice şi medicale din opt şcoli. Cabinetele au primit aparatură medicală de ultimă generaţie, au fost renovate şi utilate din banii rezultaţi în urma vânzării unor spaţii către medicii de familie.

Pentru reutilarea şi reamenajarea spaţiilor au fost cheltuiţi 390.000 lei, bani din care cabinetele şcolare au primit instrumentar medical nou, scaun stomatologic de ultimă generaţie şi au fost refăcute instalaţiile de încălzire şi electrice, unde a fost cazul.

”Starea de sănătate a elevilor este foarte importantă pentru comunitatea noastră şi aceste cabinete medicale şi stomatologice, în special, au fost vitregite de-a lungul vremii, de aceea era imperios necesar să abordăm acest subiect. Urmează, anul viitor, reamenajarea şi reutilarea celorlalte cabinete medicale din alte şcoli”, a declarat viceprimarul Bogdan Matişan.


Pentru viitor, viceprimarul are în plan dezvoltarea unui program de profilaxie dentară pentru elevii din clasele primare şi spune că deja a primit circa 12.000 de lei pentru iniţierea proiectului. De asemenea, în anul care vine, Matişan a promis că va ajunge la toate cele 30 de cabinete şcolare din Focşani pentru a stabili dacă se impun reparaţii şi utilări noi. AGERPRES