morariu-silviu.jpgSeful Autoritatii de Sanatate Publica Mures, dr. Silviu Morariu, a declarat ca, in urma controalelor efectuate la cabinetele medicale scolare din Targu Mures, a constatat ca acestea au toate dotarile, insa nu au apa curenta.
„Cabinetele au medicamente si aparatura, sunt ultradotate, dar multe nu au apa, nici calda, nici rece. Niciun cabinet scolar din Targu Mures nu este autorizat si exista riscul ca elevii sa se imbolnaveasca in cabinetul medical. Exista cabinete stomatologice fara apa si ma intreb cum se poate lucra acolo”, a sustinut dr. Silviu Morariu.

El a aratat ca ASP Mures a demarat un control amplu in cabinetele scolare din Targu Mures pentru verificarea calitatii serviciilor medicale oferite elevilor si ca s-a constatat ca o alta problema este criza de medici scolari.

„Exista doar 12 medici de medicina scolara, unui medic fiindu-i alocate chiar sase scoli. Problema este de asigurare a asistentei atunci cand medicul nu este in scoala. Am gasit cu directorul serviciului de ambulanta solutia ca una din masinile de consult la domiciliu sa fie orientata catre scolile in care, in ziua respectiva, nu este un cadru medical”, a subliniat Silviu Morariu.

Potrivit acestuia, desi nu au autorizatie sanitara de functionare, nu poate inchide cabinetele medicale scolare, deoarece nu poate priva elevii de o minima asistenta medicala. „Solutia este in curtea municipalitatii, iar banii s-ar putea economisi prin reducerea spectacolelor si artificiilor”, a conchis seful ASP Mures.