suceava_universitatea.jpg Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) se va implica în procesul de formare continuă a cadrelor didactice din Regiunea Cernăuţi-Ucraina, a declarat prorectorul instituţiei academice prof. univ. dr. Ştefan Purici.

Potrivit unui comunicat de presă, prorectorul a spus că la sfârşitul săptămânii trecute USV a primit vizita unei delegaţii a Institutului Postuniversitar de Perfecţionare a Cadrelor Didactice din regiunea Cernăuţi. În cadrul acestei vizite Grigorii Bilianin, directorul Institutului Postuniversitar de Perfecţionare a Cadrelor Didactice, şi Lilia Govornean, metodist în cadrul aceleiaşi instituţii, au purtat discuţii cu rectorul prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, precum şi cu prorectorul Ştefan Purici.

Părţile au analizat perspectivele cooperării între cele două instituţii, au subliniat necesitatea unei colaborări cât mai strânse şi au evidenţiat posibilităţile de implicare a USV în procesul de formare continuă a cadrelor didactice din Regiunea Cernăuţi, în special a celor care predau în şcolile româneşti. De asemenea, delegaţia cernăuţeană a efectuat vizite de lucru la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” din Suceava şi la Casa Corpului Didactic, unde au fost prezentate cadrul normativ, legislaţia şi aspectele practice ce ţin de formarea continuă şi evaluarea a personalului din învăţământul preuniversitar.
Cele două instituţii au semnat, în anul 2014, un acord de colaborare ce are ca scop promovarea colaborării în domeniul formării continue a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, stimularea învăţării şi a performanţelor profesionale în domenii specifice de formare prin mobilităţi, cursuri, seminarii şi conferinţe pentru profesorii care predau limba şi literatura română în Regiunea Cernăuţi. AGERPRES