catalog de note.jpgCadrele didactice din municipiul Bacău au decis să încheie mediile elevilor, chiar dacă astfel nu dovedesc consecvenţă în demersul lor de luna trecută, când anunţau că anul şcolar ar putea fi îngheţat prin refuzul de a finaliza situaţia şcolară.

„Protestul s-a terminat iar mediile se încheie”, a declarat miercuri profesorul Gabriel Andrei, directorul Colegiului Naţional „Gheorghe Vrânceanu”.

Aceeaşi decizie au luat-o şi cadrele didactice de la Colegiul Economic „Gheorghe Ghica”, cel mai mare din judeţ, unde numai absolvenţii sunt în număr de aproximativ 500. Deocamdată, la Colegiul Naţional „Ferdinand I” mai sunt trei profesori care se arată încă indecişi, dar şi aceştia „se încadrează în metodologie şi calendar, astfel că au timp până la sfârşitul săptămânii să încheie mediile”, a explicat pentru AGERPRES profesoara Gigliola Ceunaş, directoarea instituţiei.


Liderul filialei băcăuane a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Manole Chiriac, s-a declarat „dezamăgit de lipsa de solidaritate a membrilor de sindicat”. „Dacă, iniţial, peste 85 la sută dintre cadrele didactice acceptau această formă de protest, de la declaraţiile pe care le-au semnat şi până la situaţia actuală este o diferenţă foarte mare. Nu suntem solidari şi acesta este şi motivul pentru care şi clasa politica ne tratează cu superficialitate”, a afirmat Chiriac. AGERPRES