Dascălii din judeţ vor organiza pichetări, mitinguri şi greve de avertisment, după 15 martie, deoarece nu s-a ajuns la nicio înţelegere cu reprezentanţii MECTS, a declarat, joi, reprezentantul Uniunii Sindicatului Liber din Învăţământ, filiala Gorj, Vasile Mija.

„În urma întâlnirii de miercuri cu conducerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, întâlnire în cadrul căreia nu am reuşit să negociem nimic, s-a stabilit ca pe plan local să se organizeze mitinguri, pichetări sau greve de avertisment în perioada 15 martie – 2 aprilie, iar la nivel central să fie pichetat sediul Guvernului şi al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în perioada 12 – 30 aprilie.

De asemenea, s-a mai hotărât ca la nivel naţional să demarăm, în perioada 11 martie – 30 aprilie, un referendum în rândul membrilor de sindicat afiliaţi, pentru ca aceştia să se pronunţe asupra declanşării unei greve generale începând cu prima parte a lunii iunie.


Pentru a demonstra că vrem sa ne obţinem drepturile, chiar de săptămâna viitoare vom organiza o acţiune de protest la prima şedinţă de Guvern”, a precizat Vasile Mija. La nivelul judeţului Gorj, o dată cu începerea noului an şcolar, 32 de şcoli vor fi comasate, două dintre ele urmând chiar să îşi piardă personalitatea juridică, în urma unei decizii a autorităţilor, pentru a îmbunătăţi procesul de predare, precum şi modalitatea de a lucra cu elevii. Şi acest lucru contribuie la nemulţumirile dascălilor din judeţ deoarece o parte dintre ei vor rămâne fără posturi în urma desfiinţării acestora. AGERPRES