Cadrele didactice din Harghita îşi vor prezenta rezultatele muncii în cadrul „Zilelor Şcolii Harghitene”, manifestare tradiţională organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean în perioada 24-29 aprilie.

Potrivit inspectorului şcolar general Bartolf Hedvig, evenimentul dedicat cadrelor didactice din judeţ a ajuns la cea de-a XII-a ediţie, iar în acest an va avea ca temă „Educaţia şi societatea”. Programul manifestării include evidenţierea cadrelor didactice din judeţ care au editat cărţi, în ultimii zece ani, în calitate de autori sau coautori dar şi prezentarea rezultatelor activităţilor derulate de educatoare în cadrul programului „Educaţia outdoor”.

De asemenea, se vor prezenta reuşitele din cadrul programului „Şcoala părinţilor”, derulat de învăţătoarele de la secţia română, dar se vor organiza şi mese rotunde în care membrii comunităţilor vor fi invitaţi să-şi spună părerea despre sistemul de educaţie. „Avem o altă categorie de activităţi, pe care nu am avut-o până acum. Este vorba de focus grupuri, sau mese rotunde cu tema ‘Şcoală şi comunitate’. Practic, colegele mele doresc să aibă discuţii pe marginea temei educaţiei, privită nu numai de cadre didactice ci şi de reprezentanţii comunităţii, cum ar fi reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai Bisericii, ong-urilor, sau părinţilor. Se doreşte realizarea unei imagini despre cum este văzută educaţia la această dată”, a explicat Bartolf Hedvig.

Inspectorul şcolar general a mai spus că evenimentul se bucură de interes din partea cadrelor didactice, mai ales că tematica este foarte diversă, în fiecare an. „Cu această ocazie dorim să arătăm ce este bun în judeţul nostru, ceea ce nu se cunoaşte şi de aceea în fiecare an încercăm (…) să aducem o tematică care să cuprinde ariile de interes ale cadrelor didactice şi credem că este un forum potrivit (…) pentru prezentarea muncii lor. (…)Este o ocazie în care colegii pot să-şi prezinte rezultatele, fiecare sub formă de cărţi, prezentare de metode sau rezultate la clasă”, a conchis Bartolf Hedvig. AGERPRES