Circa 9.000 de cadre didactice din Timis au primit pe 5 iunie, de Ziua Educatorului si Invatatorului, unul din cele sapte tichete cadou, in cuantum de 350 de lei fiecare, ce li
se cuvin in acest an.
Prof. Sandu Golcea, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Timis, a declarat ca in judet s-a obtinut acordarea celui mai mare numar de astfel de tichete, corespunzator mai multor date calendaristice, respectiv: 1 Decembrie, de Craciun, Martisor, Pasti, Ziua Educatorului si Invatatorului, 15 septembrie (deschiderea anului scolar) si 5 octombrie (Ziua Mondiala a Educatiei).

„Suma totala neta este in jur de 2.250 de lei pe profesor, ceea ce inseamna o crestere salariala medie lunara de 180 de lei, lucru care in alta parte din tara nu se intampla”, a spus Golcea.

Ziua Educatorului si Invatatorului a adus la Timisoara o serie de alte evenimente, in acest context, fiind acordate 110 distinctii (gr. I, II si III) „Gheorghe Lazar”, insotite de bani, in valoare de aproximativ 10.000 de euro. Au mai fost decernate diplomele de excelenta profesorilor pensionari sau pensionabili, diplomele de excelenta al Inspectoratului Scolar pentru profesorii de sport, instructorii scolari si antrenorii din cluburile sportive scolare, cu un total de 6.500 lei, precum si alte premii si distinctii ale Inspectoratului, care nu sunt insotite de bani, ci doar diplome de recunoastere, de care se
tine cont la viitoarele acordari de gradatii sau salarii de merit, pentru mai multi inspectori, directori si dascali din judet.